Edith Schoots 

Na 20 jaar in een 1e lijnspraktijk gewerkt te hebben zijn Mireille en ik in 2012 OOFU gestart, een gespecialiseerde fysiotherapiepraktijk voor oedeem- en oncologiefysiotherapie. Het werken met oedeem- en oncologiepatiënten is voor mij inspirerend, motiverend en speciaal. Iedereen heeft zijn eigen verhaal met de daarbij komende klachten en/of vragen en daar leg ik mij graag vol overgave op toe.

Ik hoop dat je je in onze praktijk thuis zult voelen. Als oedeem- en oncologische patiënt heb je een bijzondere voorgeschiedenis. Samen met jou bepalen we daarom een behandeltraject rekening houdend met jouw specifieke vragen, klachten en mogelijkheden. Ben je nog niet onder behandeling en twijfel je of je dat wilt, bel dan gerust om je vragen te bespreken. 

We helpen je graag verder!

Mireille Lauret-Roemers

Sinds 1994 ben ik oedeemfysiotherapeute en sinds 2010 afgestudeerd oncologiefysiotherapeute. Oncologiefysiotherapie biedt zorg bij alle fysieke klachten rondom kanker, rekening houdend met specifieke bijwerkingen rondom alle ziektefases van kanker. Daarbij leidt fysiek sterker worden tot mentaal sterker worden.
Ook lymfoedeempatiënten en lipoedeempatiënten verdienen optimale oedeemfysiotherapie met maatwerk zorg en advies. We behandelen middels lymfedrainage, bandageren, maatwerk compressie aanmeten en trainingen. Daarnaast ben ik sinds 2012 docent bij het Nederlands Paramedisch Instituut, binnen de opleiding Oedeemfysiotherapie en diverse verdiepingscursussen binnen de oncologie en lymfologie. Ook verzorg ik graag lezingen, workshops of klinische lessen binnen deze vakgebieden voor ziekenhuizen, beroepsverenigingen of collega’s. Samen met dit geweldige OOFU team werken we aan de optimale zorg.

 Voel je gezien en gehoord bij OOFU.

Jeanette van Zanten

Tussen 1987 en 2000 verkende ik diverse aandachtsgebieden binnen de fysiotherapie. In 2000 begon mijn carrière als fysiotherapeut binnen de oncologie met het opzetten van Herstel & Balans, een multidisciplinair oncologierevalidatie programma in Revalidatiecentrum De Hoogstraat. In 2012 verbond ik me aan Oofu en werd –ook- oedeemfysiotherapeut. Daarna heb ik de postacademische opleiding tot leefstijl- en gezondheidscoach bij AVLEG afgerond. Dat heeft mijn beeld over gedrag en gezondheid, voeding, bewegen & ontspannen, completer gemaakt.

Wanneer je met de diagnose kanker te maken krijgt wil ik graag samen met je uitzoeken hoe je in de ruimste zin van het woord in beweging kunt komen of blijven.

Ik prijs me gelukkig met dit bijzondere werk.

Annemarie Dijkstra-Overgoor

In 2013 kreeg ik het geweldige aanbod om te komen werken bij het enthousiaste team van OOFU. Voor die tijd heb ik 14 jaar gewerkt in een reguliere fysiotherapiepraktijk, waarvan 11 jaar als oedeemtherapeut. Door het contact met mijn patiënten werd ik nieuwsgierig naar alle aspecten van de medische oncologische behandelingen en de gevolgen daarvan. Daarom ben ik begonnen met de masteropleiding oncologie en fysiotherapie. Inmiddels heb ik de masterclass medische oncologie en fysiotherapie, de masterclass psychosociale oncologisch zorg en de masterclass oncologische revalidatie afgerond.

Naast de Masteropleiding heb ik mij geschoold in het aanmeten van therapeutisch elastische kousen, wat bijdraagt aan het kunnen behandelen van het hele traject van de patiënt met oedeem.

Ik hoop dat ik je kan helpen je doel te vinden en te bereiken, en antwoord kan geven op voor jou nog niet beantwoorde vragen.

Alida Methorst-De Haan

Nadat ik in 2010 ben afgestudeerd als fysiotherapeut, wekte de specialisatie Oncologiefysiotherapie al snel mijn interesse. Daarom ben ik verder gegaan met de Master Oncologiefysiotherapie, die ik in 2016 heb afgerond. Om ook mensen met oedeemklachten te kunnen helpen, heb ik in 2014 de opleiding oedeemfysiotherapie gevolgd.
Behalve fysieke klachten betekent kanker voor iedereen iets anders. Ieder heeft zijn eigen verhaal, en ik vind het bijzonder iets bij te kunnen dragen aan de kwaliteit van leven in een vaak heftige en moeilijke periode. Aansluiting op jouw hulpvraag en situatie staat dan ook centraal bij het maken van een behandelplan!

Graag wil ik kijken wat ik voor je kan betekenen!

Carlijn Keur-Corthals

In de 18 jaar dat ik tot nu toe als fysiotherapeute werkzaam ben, heb ik gewerkt in een particuliere praktijk en een zorginstelling. Een aantal jaar geleden wilde ik me graag specialiseren in fysiotherapie rondom oedeem en oncologie en daarom heb ik in 2017 de opleiding tot oedeemtherapeute afgerond. Ook heb ik diverse scholingen op oncologisch gebied gevolgd.

Toen Oofu mij benaderde met de vraag of ik bij hen wilde komen werken, zag ik dat als een unieke en mooie kans me verder te kunnen specialiseren en verdiepen in de oedeem- en oncologiefysiotherapie.

Ik vind het bijzonder om in zo’n ingrijpende en heftige periode in jouw leven onderdeel te mogen uitmaken van het behandeltraject en samen te werken aan de doelen die voor jou van belang zijn.

Harriëtte Uijtewaal

In 1990 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut. Na 4 jaar gewerkt te hebben in een particuliere praktijk in Duitsland ben ik meerdere jaren “maat” geweest in een maatschap in Hilversum. Hier kwam ik er al snel achter dat mijn hart ligt in het behandelen en begeleiden van oncologiepatiënten.

Ik ben sinds 2004 oedeemfysiotherapeut en in 2013 ben ik afgestudeerd als oncologiefysiotherapeut. Ik ben 6 jaar werkzaam geweest als oedeem- en oncologiefysiotherapeut bij FysioHolland. Het is fijn de oncologiepatiënt in alle fases van de ziekte te behandelen en begeleiden. Gelukkig merk ik dat de patiënt na de diagnose kanker steeds vaker de oncologiefysiotherapeut opzoekt. Toen Oofu mij in 2019 benaderde bij hen te komen werken was het voor mij dan ook een makkelijke stap mijn hart nog meer te volgen.

Samen krijgen we mooie dingen voor elkaar vooral op het bewegingsvlak, wat een betere kwaliteit van leven op kan leveren.

Lisa de Graaf


Voor OOFU heb ik 4,5 jaar heb ik in een grote eerstelijnspraktijk gewerkt. Daar begon ik met het begeleiden van mensen met kanker. Voor veel mensen een heftig en emotioneel traject. Ondanks dat, valt het mij op dat zij heel erg gemotiveerd zijn! Dit stimuleert mij om hen extra goed te helpen. Tijdens deze behandelingen merkte ik dat er veel mensen (lymf)oedeem of bestralingsschade kregen. Om ook deze mensen zo goed mogelijk te kunnen helpen, heb ik de opleiding oedeemtherapie gevolgd en deze afgerond en een jaar later heb ik de mooie kans gekregen om bij OOFU te komen werken!

Graag wil ik samen met u kijken naar wat mogelijk is!

Lot van Bockhoven

Ruim 22 jaar heb ik als fysiotherapeut gewerkt in de revalidatie bij De Hoogstraat, met de diagnosegroepen oncologie, dwarslaesie en multitrauma.
Wat mij in al die jaren geïntrigeerd heeft, is dat het oplopen van een kras in je levenslijn vaak een interne aardverschuiving veroorzaakt. Daarom heb ik naast mijn werkzaamheden als fysiotherapeut de opleiding tot Biografisch Coach afgerond. Hiermee help ik mensen antwoorden te vinden op existentiële levensvragen. Voorbeelden hiervan kunnen zijn:
Kan of wil ik terug naar de manier waarop ik mijn leven tot nu toe heb geleid?
Wat is van wezenlijk belang voor mij? Hoe ga ik weer zelf regie voeren over mijn leven? Hoe stem ik af op mijn diepere drijfveren?

Bij Oofu ben ik werkzaam als fysiotherapeut en tevens beschikbaar voor biografische gesprekken.

Roos van Gestel

Mijn naam is Roos van Gestel en ik ben in 2022 afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut, dus voel me nog een kuikentje in het vak. Ik heb gewerkt in de Geriatrische revalidatie en in een zorginstelling, echter merkte ik al snel dat mijn passie bij oncologie en oedeem ligt. Ik heb de opleiding oedeemfysiotherapie afgerond en kan dit bij OOFU goed in praktijk brengen door te luisteren, te leren, samen een plan te maken en mijn kennis te delen. Ik wil graag mensen helpen die te maken hebben (gehad) met kanker.

Ik sta graag voor je klaar waar nodig!

Oncologie-diëtiste Herma ten Have

In 1996 ben ik afgestudeerd als diëtist, waarna ik Gezondheidswetenschappen ben gaan studeren. Na het halen van het diploma in 1999 ben ik als diëtist aan het werk gegaan. In 2013 ben ik gestart met de 2-jarige opleiding “Oncologie voor de professional in de zorg” en heb ik meegeschreven aan het Handboek Voeding bij Kanker, een standaardwerk voor elke diëtist.

Ik heb me gespecialiseerd in oncologie omdat ik van dichtbij heb meegemaakt wat de rol kan zijn van een diëtist als je kanker hebt. Ik vind het belangrijk om te blijven leren, want ik wil een goede diëtist zijn en de beste zorg kunnen bieden aan mijn patiënten.
Eten is niet alleen belangrijk voor een goede lichamelijke conditie, het gaat ook om het kunnen genieten van lekker eten en zo mogelijk samen met degenen die je lief hebt.