Edith Schoots 

Na 20 jaar in een 1e lijnspraktijk gewerkt te hebben zijn Mireille en ik in 2012 OOFU gestart, een gespecialiseerde fysiotherapiepraktijk voor oedeem- en oncologiefysiotherapie. Het werken met oedeem- en oncologiepatiënten is voor mij inspirerend, motiverend en speciaal. Iedereen heeft zijn eigen verhaal met de daarbij komende klachten en/of vragen en daar leg ik mij graag vol overgave op toe.

Ik hoop dat je je in onze praktijk thuis zult voelen. Als oedeem- en oncologische patiënt heb je een bijzondere voorgeschiedenis. Samen met jou bepalen we daarom een behandeltraject rekening houdend met jouw specifieke vragen, klachten en mogelijkheden. Ben je nog niet onder behandeling en twijfel je of je dat wilt, bel dan gerust om je vragen te bespreken. 

We helpen je graag verder!

Mireille Lauret-Roemers

Lymfoedeempatiënten en lipoedeempatiënten verdienen optimale oedeemfysiotherapie met maatwerk zorg en advies, en dat kan bij OOFU. Sinds 1994 ben ik oedeemfysiotherapeute en sinds 2010 ben ik samen met Edith afgestudeerd als oncologiefysiotherapeute. Oncologiefysiotherapie biedt zorg bij alle fysieke klachten rondom kanker. Oncologische training in de oefenzaal houdt rekening met specifieke bijwerkingen rondom alle ziektefases van kanker, effecten van chemo, radiotherapie en/of immunotherapie. Dus ook om een volgende chemokuur beter aan te kunnen. Fysiek sterker worden leidt tot mentaal sterker worden.

Laten we samen een plan maken om jouw doelen te halen: voel je welkom bij OOFU.

Jeanette van Zanten

Tussen 1987 en 2000 verkende ik diverse aandachtsgebieden binnen de fysiotherapie. In 2000 begon mijn carrière als fysiotherapeut binnen de oncologie met het opzetten van Herstel & Balans, een multidisciplinair oncologierevalidatie programma in Revalidatiecentrum De Hoogstraat. In 2012 verbond ik me aan Oofu en werd –ook- oedeemfysiotherapeut. Daarna heb ik de postacademische opleiding tot leefstijl- en gezondheidscoach bij AVLEG afgerond. Dat heeft mijn beeld over gedrag en gezondheid, voeding, bewegen & ontspannen, completer gemaakt.

Wanneer je met de diagnose kanker te maken krijgt wil ik graag samen met je uitzoeken hoe je in de ruimste zin van het woord in beweging kunt komen of blijven.

Ik prijs me gelukkig met dit bijzondere werk.

Annemarie Dijkstra-Overgoor

In 2013 kreeg ik het geweldige aanbod om te komen werken bij het enthousiaste team van OOFU. Voor die tijd heb ik 14 jaar gewerkt in een reguliere fysiotherapiepraktijk, waarvan 11 jaar als oedeemtherapeut. Door het contact met mijn patiënten werd ik nieuwsgierig naar alle aspecten van de medische oncologische behandelingen en de gevolgen daarvan. Daarom ben ik begonnen met de masteropleiding oncologie en fysiotherapie. Inmiddels heb ik de masterclass medische oncologie en fysiotherapie, de masterclass psychosociale oncologisch zorg en de masterclass oncologische revalidatie afgerond.

Naast de Masteropleiding heb ik mij geschoold in het aanmeten van therapeutisch elastische kousen, wat bijdraagt aan het kunnen behandelen van het hele traject van de patiënt met oedeem.

Ik hoop dat ik je kan helpen je doel te vinden en te bereiken, en antwoord kan geven op voor jou nog niet beantwoorde vragen.

Alida Methorst-De Haan

Nadat ik in 2010 ben afgestudeerd als fysiotherapeut, wekte de specialisatie oncologiefysiotherapie al snel mijn interesse. In 2011 ben ik begonnen met de Master Oncologiefysiotherapie, die ik in 2016 heb afgerond. Om ook mensen met oedeemklachten te kunnen helpen, heb ik in 2014 ook de opleiding oedeemfysiotherapie gevolgd.

Behalve fysieke klachten, betekent kanker voor iedereen iets anders. Ieder heeft zijn eigen verhaal, en ik vind het bijzonder iets bij te kunnen dragen aan de kwaliteit van leven in een vaak heftige en moeilijke periode. Aansluiting op jouw hulpvraag en situatie staat dan ook centraal bij het maken van een behandelplan!

Graag wil ik kijken wat ik voor je kan betekenen!

Brigitte van IJsseldijk

Ik ben in 2011 afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut, waarna ik in verschillende praktijken ervaring heb opgedaan. De oncologische revalidatie trok al snel mijn aandacht, waarna ik verschillende scholingen heb gevolgd en lid ben geworden van de werkgroep oncologie Midden Nederland. Deze werkgroep organiseert scholing voor collega fysiotherapeuten.

Een mooie aanvulling op de oncologie was de opleiding oedeemtherapie. Daarbij ben ik in contact gekomen met OOFU. Zij hebben mij warm ontvangen en ervoor gezorgd dat ik mij er meteen thuis voel. De prettige manier hoe ik ben ontvangen bij OOFU wil ik graag overdragen aan de patiënten. De oncologische weg kan zwaar, moeilijk en turbulent zijn.

Graag begeleid ik u op deze weg waar er ruimte zal zijn voor een lach en een traan en werken aan uw persoonlijke doelen.

Carlijn Keur-Corthals

In de 18 jaar dat ik tot nu toe als fysiotherapeute werkzaam ben, heb ik gewerkt in een particuliere praktijk en een zorginstelling. Een aantal jaar geleden wilde ik me graag specialiseren in fysiotherapie rondom oedeem en oncologie en daarom heb ik in 2017 de opleiding tot oedeemtherapeute afgerond. Ook heb ik diverse scholingen op oncologisch gebied gevolgd.

Toen Oofu mij benaderde met de vraag of ik bij hen wilde komen werken, zag ik dat als een unieke en mooie kans me verder te kunnen specialiseren en verdiepen in de oedeem- en oncologiefysiotherapie.

Ik vind het bijzonder om in zo’n ingrijpende en heftige periode in jouw leven onderdeel te mogen uitmaken van het behandeltraject en samen te werken aan de doelen die voor jou van belang zijn.

Harriëtte Uijtewaal

In 1990 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut. Na 4 jaar gewerkt te hebben in een particuliere praktijk in Duitsland ben ik meerdere jaren “maat” geweest in een maatschap in Hilversum. Hier kwam ik er al snel achter dat mijn hart ligt in het behandelen en begeleiden van oncologiepatiënten.

Ik ben sinds 2004 oedeemfysiotherapeut en in 2013 ben ik afgestudeerd als oncologiefysiotherapeut. Ik ben 6 jaar werkzaam geweest als oedeem- en oncologiefysiotherapeut bij FysioHolland. Het is fijn de oncologiepatiënt in alle fases van de ziekte te behandelen en begeleiden. Gelukkig merk ik dat de patiënt na de diagnose kanker steeds vaker de oncologiefysiotherapeut opzoekt. Toen Oofu mij in 2019 benaderde bij hen te komen werken was het voor mij dan ook een makkelijke stap mijn hart nog meer te volgen.

Samen krijgen we mooie dingen voor elkaar vooral op het bewegingsvlak, wat een betere kwaliteit van leven op kan leveren.

Oncologie-diëtiste Herma ten Have

In 1996 ben ik afgestudeerd als diëtist, waarna ik Gezondheidswetenschappen ben gaan studeren. Na het halen van het diploma in 1999 ben ik als diëtist aan het werk gegaan. In 2013 ben ik gestart met de 2-jarige opleiding “Oncologie voor de professional in de zorg” en heb ik meegeschreven aan het Handboek Voeding bij Kanker, een standaardwerk voor elke diëtist.

Ik heb me gespecialiseerd in oncologie omdat ik van dichtbij heb meegemaakt wat de rol kan zijn van een diëtist als je kanker hebt. Ik vind het belangrijk om te blijven leren, want ik wil een goede diëtist zijn en de beste zorg kunnen bieden aan mijn patiënten.
Eten is niet alleen belangrijk voor een goede lichamelijke conditie, het gaat ook om het kunnen genieten van lekker eten en zo mogelijk samen met degenen die je lief hebt.