Training op maat middels de TOP:Training volgens OOFU Protocol!

Oncologische training is bedoeld voor iedereen die kanker heeft of heeft gehad,voor iedereen die met de chemotherapie bezig is of er inmiddels mee klaar is. 
Fysieke training is onmisbaar voor een optimaal herstel bij of na kanker!

Je kunt desgewenst eerst getest worden middels een OSMO (Oncologisch Sport Medisch Onderzoek) door een sportarts van de SMAU, om te kijken hoe belastbaar je bent en op welk niveau je kunt trainen om het beste resultaat te kunnen bereiken. Hiermee kunnen we nog beter inspelen op je situatie, en ook je training hierop aanpassen. 

Neem contact op

Sommige chemo’s zijn bijvoorbeeld van invloed op het hartritme of de hartfunctie, en daar moeten we dan natuurlijk rekening mee houden en anders door gaan trainen. 
Dan krijg je een eigen trainingsschema. Je gaat onder begeleiding van ons aan gerichte kracht- en conditietraining doen: arm-, been-, en rompkracht, botbelastbaarheid- en stabiliteitstraining, en een uitgebalanceerde conditie-opbouw training. 

Deze oefeningen kun je doen om je conditie zoveel mogelijk te behouden (tijdens de chemo bijvoorbeeld) of om je weer wat fitter te voelen na de chemo, of om weer op te bouwen naar een zo optimaal mogelijk herstel.

Het doel bepalen we samen met jou

Afhankelijk van de fase waarin je zit. 
Je traint 18 weken volgens Training Oofu Protocol, we begeleiden je 18 weken (of zolang als de chemo duurt). 
Voor, tijdens en na de trainingsperiode word je door ons getest. Daarom zul je een aantal vragenlijsten moeten invullen. 
Hierdoor meten we, en weten we, hoe je conditie en je kracht verandert en waar je een eventuele tussentijdse aanpassing nodig hebt. Je traint, zo mogelijk, 2 maal per week een half uur tot een uur. Het schema houden we per keer bij. 

Als je zelf graag een specifiek doel wilt nastreven, wat te maken heeft met je werk, je sport, of met een specifiek onderdeel van je ‘dagelijks leven’ dan passen we je trainingsopbouw hier zoveel mogelijk op aan. 

We trainen op basis van de landelijke richtlijn van Oncoline, dus volgen de wetenschappelijk onderbouwde manier van training voor kankerpatiënten.

Meer informatie over oncologische training?

Neem nu contact op