Wij meten uw therapeutisch elastische kousen aan!
Therapeutische elastische kousen worden ook wel compressiekousen genoemd omdat deze kousen een uitwendige druk uitoefenen op (delen van) het been of de arm, de romp of welk lichaamsdeel dan ook. Een behandeling met therapeutisch elastische kousen wordt daarom ook wel compressietherapie genoemd. Door de druk die door de kous wordt uitgeoefend, kunnen klachten worden voorkomen, verminderen of kan het resultaat van een behandeling langer worden vastgehouden. Bewegen helpt altijd, zeker met deze kousen aan. We adviseren graag wat en welke compressie de beste voor je is.
Neem contact opAanmeten en afspraak maken:
We meten graag de juiste compressie bij je aan. Om een afspraak te maken voor het aanmeten van therapeutisch elastische kousen of ander compressiemateriaal, is een verwijsbrief nodig van de huisarts of specialist. Bij de eerste afspraak neem je deze mee te nemen samen met je ID bewijs.
Verstrekkingen van kousen en de kosten:
Afhankelijk van uw zorgverzekeraar kunnen de kosten van de kousen rechtstreeks met de verzekering worden verrekend. Iedere zorgverzekeraar heeft haar eigen hulpmiddelenreglement waarin staat aangegeven hoeveel kousen verstrekt mogen worden per periode. Afhankelijk van uw zorgverzekeraar mag u aanspraak maken op minimaal 2 paar kousen per jaar, of per andere periode.
Levertijd:
Confectiekousen kunnen normaal gesproken binnen 10 werkdagen geleverd worden. Maatwerk kousen kunnen binnen 12 werkdagen geleverd worden. Zie ook www.fysiotek.nl
Zo gemakkelijk kan zwachtelen zijn!
Werking:
Zelfverstelbare compressieverbanden bestaan uit niet-elastisch banden die sluiten met behulp van klittenband. Goede compressie, verstelbaar als het oedeem minder wordt, goed zelf te doseren. Iedere patiënt die tot zijn voeten kan reiken, kan deze verbanden zelf aanleggen, maar ook een (mantel)zorgverlener zal er weinig moeite mee hebben.
Een ander groot voordeel is dat deze verbanden verstelbaar zijn als het been of de arm in omvang afneemt. Dus geen afzakkende zwachtels meer maar gewoon de klittenbanden even verstellen. De producten zijn herbruikbaar en dus kostenbesparend, gemakkelijk en snel aan te leggen, bevordert de zelfredzaamheid en is kosteneffectief. Deze verbandproducten worden vergoed op basis van een recept van uw huisarts of specialist. Alle producten dienen aangemeten worden door een behandelaar.
Spataderen en oedeem tijdens zwangerschap
Zwanger? Fantastisch…maar let op je benen!
‘Vaatlijden’ tijdens de zwangerschap is heel vervelend. Spataderen (varices) zijn pijnlijk, lastig, vermoeiend, ontsierend en kunnen ook oedeemklachten veroorzaken of verergeren..
Tijdens je zwangerschap kun je, door hormonale veranderingen in je lijf, last krijgen van spataderen. Vanaf de eerste weken al. In je benen, maar ook in je schaamstreek of bekkenregio. Blijf er niet mee lopen, maar laat je adviseren. Het kan in de familie voorkomen, maar je kunt ook ‘de eerste zijn’. Sta je veel, zit je veel met je benen over elkaar, sport je?
We kunnen je tips geven over oefeningen, (tijdelijke) ‘steunkousen’ of een therapeutisch elastische kous of panty aanmeten, en je een massagetechniek aanleren om je klachten te verhelpen of zo min mogelijk te laten verergeren. Bespreek het met je verloskundige, en kom langs voor een consult. Dan kunnen we samen kijken wat de beste oplossing voor je is.